Prof. dr. Jan Smeitink, hoogleraar Mitochondriële Geneeskunde van het RadboudUMC in Nijmegen heeft vandaag een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor de inspanningen die hij verricht voor kinderen en volwassenen met een mitochondriële ziekte. Regelmatig heeft Join4Energy een financiële bijdrage geleverd om deze onderzoeken mede mogelijk te maken. Hij is nu Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Wij feliciteren hem van harte...

Kinderarts Jan Smeitink heeft één vurige wens: kinderen en volwassenen met een mitochondriële ziekte, een energiestofwisselingsziekte, beter maken. Hij is de grondlegger van het Radboud Center for Mitochondrial Medicine, een nationaal en internationaal erkend klinisch referentiecentrum voor energiestofwisselingsziekten om patiëntenzorg over de hele wereld met deskundig advies te ondersteunen.

Met zijn onderzoek, waaraan ook Join4 Energy een substantiële financiële bijdrage lever, heeft Smeitink bijgedragen aan een beter begrip van de samenhang tussen erfelijke fouten in ons DNA en het disfunctioneren van cellen en organen bij kinderen met aangeboren afwijkingen van het energiemetabolisme. Het gaat hierbij om fouten in het DNA die ertoe leiden dat de mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen, niet alleen onvoldoende energie produceren maar ook minder goed functioneren in andere cellulaire processen waarbij zij betrokken zijn.

Sponsoren

Webhelp
Van Loon Group
endemolshineforkids
Quinso
Eshuis
Sport BSO Hengelo
Riva
Vredestein
Maxim
A2 Logistics engineering
B&S
AH Nuland
Jumbo Helmond
Nemaco
NLix
AVIT
Joulz

Club van 100

Michel Boukens
Joeri Berkenbosch
Familie Wouda
Henri van der Reijken
Familie Westerink
Marit Velthuis
Lieske Koekkoek
Familie Heijenk
Peter van der Kemp
Jan en Mieke Smets
Joyce, Milou en Biënne
Hajo de Roo
Bauke Miedema
Gert Gerritsen
Sjoerd Klijn
Marjon Hurkmans
Rosmarijn Los
JMA van Esch
Kim Vollenbroek
Marga Menninga
Familie Kremer
Astrid Dijkstra
Bart Lavrijsen
Marco, Lonneke en Dylan Hooymans
Familie Marinus
Mark, Lynn en Jace Kuijs