Missie

Stop Energiestofwisselingsziekten. Alle kinderen hebben recht op energie!

Visie

Join4Energy zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen. Daarmee is het doel tweeledig: de ziekte stoppen c.q. stabiliseren en de kwaliteit van leven maximaliseren. Onderzoeken en projecten omvatten fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, klinisch onderzoek, ontwikkeling van diagnose- en behandelmethoden etc.

Strategie

De fondsen worden ingezameld door het organiseren van kwalitatieve hoogwaardige (sportieve) evenementen waar deelnemers zich aan verbinden door het betalen van inschrijfgeld en het ophalen van een zeker bedrag aan sponsoring.

Doelstelling

Join4Energy wil bereiken dat door het organiseren van evenementen financiele ondersteuning aan onderzoeken en projecten kan worden toegekend op basis van een goed gedefinieerde en onderbouwde aanvragen. Deze aanvragen worden door een onafhankelijke deskundige commissie beoordeeld.

Werkplan/activiteiten

 • organiseren Challenge Mont Ventoux
 • samenwerking vormgeven met de patiëntenvereniging VKS.
 • verdere onderzoeken en projecten financieren

Uitgangspunten Evenementen

Voor Join4Energy betekent een kwalitatief hoogwaardig evenement:

 • overzichtelijk en inzichtelijk deelnemersveld, waarbij het groepsgevoel en binding wordt gestimuleerd;
 • streven naar optimale veiligheid;
 • goede verzorging/begeleiding deelnemers.

Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om promotiemateriaal van Join4Energy te lenen en merchandise te verhandelen om hun sponsorbijdrage bij elkaar te krijgen. Daarnaast zorgt deze inzet van de deelnemers en het materiaal van Join4Energy voor een betere bekendheid van de Stichting en van Energiestofwisselingsziekten.

Besteding sponsorgeld

Join4Energy voert marktverkenningen en inventarisaties uit met als doel versnelling van de diverse onderzoeken en projecten en het bevorderen van de samenwerking tussen de diverse onderzoekers. Waar mogelijk en zinvol bundelt Join4Energy haar krachten met andere partijen.

Kritische succesfactoren

Join4Energy streeft naar:

 • nul ongevallen bij een evenement;
 • 100% enthousiaste deelnemers na een evenement
 • continu verbeteren bij terugkerende evenementen op basis van terugkoppeling van deelnemers, ondersteunende diensten en eigen observaties
 • kosten van de evenementen worden gedekt uit inschrijfgelden, merchandise en evenementsponsoren, waardoor 100% of meer van de sponsorgelden kunnen worden aangewend voor onderzoek en projecten
 • binnen een jaar een verantwoorde bestemming van de (nieuwe) sponsorgelden. Besteding kan toegezegd worden over een langere looptijd, waarbij de gelden al dan niet gefaseerd op basis van projectplan en resultaten worden overgemaakt aan de aanvragers.

Sponsoren

Webhelp
Van Loon Group
endemolshineforkids
Quinso
Eshuis
Sport BSO Hengelo
Riva
Vredestein
Maxim
A2 Logistics engineering
B&S
AH Nuland
Jumbo Helmond
Nemaco
NLix
AVIT

Club van 100

Michel Boukens
Joeri Berkenbosch
Familie Wouda
Henri van der Reijken
Familie Westerink
Marit Velthuis
Lieske Koekkoek
Familie Heijenk
Peter van der Kemp
Jan en Mieke Smets
Joyce, Milou en Biënne
Hajo de Roo
Bauke Miedema
Gert Gerritsen
Sjoerd Klijn
Marjon Hurkmans
Rosmarijn Los
JMA van Esch
Kim Vollenbroek
Marga Menninga
Astrid Dijkstra
Bart Lavrijsen
Marco, Lonneke en Dylan Hooymans
Familie Marinus
Mark, Lynn en Jace Kuijs