Join4Energy is ANBI gecertificeerd. In het kader van de regelgeving wordt hier de door ANBI verplicht gestelde informatie gegeven.

Conform ANBI dienen de volgende gegevens te worden verstrekt via onze website:

Doelstelling en beleidsplan

Join4Energy zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen.

Join4Energy organiseert jaarlijks activiteiten waarmee gelden ingezameld voor onderzoek naar medicijnen en behandelmethoden voor energiestofwisselingsziekten. Zij zoekt daarbij naar sponsoren en stimuleert deelnemers aan activiteiten om gelden in te zamelen voor medicijnonderzoek. De ingezamelde gelden worden ingezet voor relevante onderzoeken. Door deze onderzoeken mede mogelijk te maken hoopt Join4Energy bij te dragen aan ontwikkeling van medicijnen en behandelmethoden en zo bij te dragen aan betere perspectieven voor patiënten en verbetering van de kwaliteit van leven.

Inkomsten

Join4Energy verwerft inkomsten via sponsoring door bedrijven, deze zijn primair bedoeld om evenementkosten te dragen. De belangrijkste inkomstenbron betreft de bijdragen die deelnemers aan activiteiten weten te verwerven voor hun deelname aan evenementen. Join4Energy ontvangt ook beperkt giften van particulieren.

Bestuur en organisatie

Het bestuur bestaat uit 3 enthousiaste mensen die worden ondersteund door verschillende commissies.

Het bestuur bestaat uit:
Gert Gerritsen, voorzitter, PR & communicatie
Jeroen Nederhoed, penningmeester
Ron de Croon, secretaris

Meer informatie over de organisatie en commissies kijk op pagina gegevens stichting

Beloningsbeleid

Bestuur en organisatie zijn onbezoldigd. Directe kosten, zoals bijvoorbeeld reis- verblijf, porti-, print- en telefoonkosten die direct verband houden met bestuursaangelegenheden of de organisatie van evenementen kunnen worden gedeclareerd. Hier wordt zeer terughoudend gebruik van gemaakt.
Waar mogelijk tracht Join4Energy kosten te vermijden door te allen tijde sponsoring te vragen op bijvoorbeeld drukwerk, benodigdheden voor evenementen zoals vlaggen etc. Alleen hierdoor is het mogelijk om 100% van de sponsorgelden te kunnen besteden aan onderzoek en/of projecten.

Adresgegevens secretariaat

Stichting Join4Energy
Knolgroenakker 11
8091 MA Wezep

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kvk: 08208370
RSIN (fiscaalnummer): 821375167
BIC: RABONL2U
IBAN: NL15RABO0152 886 141

Activiteiten

Van 2010 t/m 2020 heeft Join4Energy de Challenge Mont Ventoux georganiseerd. Een jaarlijks fiets-evenement waarvan op deze website uitvoerig verslag is gedaan. Van 2013 t/m 2017 heeft Join4Energy ook 5 keer de Run4Energy georganiseerd.

In 2020 heeft de geplande Mont Ventoux Challenge geen doorgang kunnen vinden, er is op beperkte schaal een alternatieve Challenge georganiseerd in Nederland. Deelnemersbijdragen en ingebrachte sponsoring zijn doorgeschoven naar de editie van 2021.
In 2020 heeft Join4Energy een onderzoeksbijdrage toegekend aan Khondrion voor het vervolg op eerder ingezette onderzoeken.

Financiële verantwoording

De financiën van Join4Energy vallen in twee delen uiteen:

  • kosten/opbrengsten van de evenementen exclusief deelnemer sponsoropbrengsten
  • verzamelde sponsorgelden en de besteding daarvan

De kosten/opbrengsten van de evenementen zijn in balans dankzij de inschrijfgelden van deelnemers en de bijdragen van event-sponsoren.

De verzamelde sponsorgelden worden besteed aan onderzoek en projecten: een verantwoording hiervan leest u hier.

Jaarrekening / Toelichting


Per 16 oktober 2009 merkt de Belastingdienst Join4Energy aan als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Klik hier voor de Beschikking.